Μαξίμου -Τέμπη: Έντονη ενόχληση για Γεωργιάδη -Ζητούν παραίτηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη προκάλεσε δημόσια κατακραυγή με τον υπουργό Εργασίας να τρέχει να τα μαζεύει, να επιχειρεί να ανακαλέσει και να ζητάει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Βέβαια, η συγνώμη του Άδωνι είναι μισή, διότι εντός αυτής έσπευσε να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας λόγο για σπέκουλα και διαστρέβλωση των όσων δήλωσε.

Μπορεί, δημόσια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, να προσπάθησε να μην αδειάσει τον υπουργό, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη ενόχληση για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο καρατόμησής του.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας και εξ’ απορρήτων του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου επικοινώνησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπου του μετέφερε την έντονη ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του.

Ποιοι ζητούν παραίτηση Άδωνι

Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ζητούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠαΣοΚ.

“Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλαζονική και κυνική η οποία μας είχε συνηθίσει να στοχοποιεί και να απαξιώνει διάφορες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον πιο κακό εαυτό της, φτάνοντας στο σημείο της ύβρεως απέναντι στους νεκρούς” σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

“Η δήλωση του ‘Αδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με τις ενέργειες της αντιπολίτευσης για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και του σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί την επιτομή της αθλιότητας και της απανθρωπιάς” σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Και προσθέτουν: “Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;”.

Από την πλευρά του, το ΠαΣοΚ, μιλά για “μνημείο κυνισμού” ενώ κάνει λόγο ότι “δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον υπουργό του”.

Ειδικότερα, από την Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν:

“Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη.

Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν.

Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του.

Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας.

Το απέδειξε, όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση”.

Σχετικά